Будинок замість паркану

Не будучи архітекторами та будівельниками, Роман та Ярина Баховські вирішили інвестувати всі заощадження у створення prefab-будинків. Роман протягом тривалого часу займався реформами поліції та митниці, після чого вирішив зосередитись на власній справі. Разом з Яриною вони створили компанію Cosmos, що виготовляє збірні будинки.

Вони прагнуть поступово змінити ставлення людей до власного простору. Будинки є відкритими та майже прозорими, а територія не огороджена парканом. Баховські впевнені: довіру одне до одного в суспільстві необхідно повертати, адже раніше люди не відгороджувалися високими парканами.

В Україні 2016 року у сфері prefab-будівництва майже не було конкурентів, тому, залучивши у свою команду досвідчених спеціалістів, вони розпочали реалізацію власної ідеї. Основним завданням було створити місце єднання людини з природою. Після зведення першого будинку та поїздок за кордон для обміну досвідом, Роман і Ярина вирішили не масштабувати виробництво. Натомість вони залучили до проекту саме українських виробників.

Терміном prefab (англ. prefabricated — заздалегідь виготовлений) називають будинки, виготовлені в заводських умовах. Таким чином зменшується кількість виробничого сміття та забруднення ним навколишнього середовища, що характерно для будівництва звичайних будинків.

Технологія також дозволяє встановлювати готовий продукт за будь-якої пори року, а процес виготовлення будинку — від моменту підписання контракту до монтажу на обраній локації — триває не більше шести місяців.

Матеріал сайту — Ukraїner

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *