Понад два десятки росіян будуть спостерігачами на виборах в Україні

Нещодавно стало відомо, що Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ включило 24 громадян Росії до складу місії короткострокових спостерігачів на президентських виборах в Україні. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Це стало відомо від прес-секретаря бюро Томаса Раймера.

БДІПЛ тільки-но спрямувало у Центральну виборчу комісію України список імен, запропонованих державами ОБСЄ для участі в якості короткострокових спостерігачів у місії БДІПЛ зі спостереження за президентськими виборами в Україні”, — зазначив Раймер.

Саакашвілі: 1 квітня о 14:05 я повертаюся в Україну

У список включено імена 24 осіб, запропонованих Російською Федерацією в якості спостерігачів”, — повідомив прес-секретар бюро.

Нагадаємо, що Україна офіційно заборонила громадянам РФ бути спостерігачами на своїх виборах. Верховна Рада ухвалила відповідне рішення 7 лютого. А 28 лютого набув чинності закон про заборону допуску російських спостерігачів на вибори в Україні. Цим законом визначається, що офіційним спостерігачем від інших держав та міжнародних організацій не може бути людина, яка є громадянином (підданим) Росії, або ж особа, пропозиції по якій ініційовані або внесені РФ.

Читайте також: Командир ДНР став полковником Нацполіції

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *