Мізерно мало: стали відомі зарплати провідних українських спортсменів

Нещодавно Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов розповів скільки отримують найкращі українські спортсмени і тренери. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Під час інтерв’ю Жданов розповів, що заробітна плата найкращих вітчизняних спортсменів коливається в межах однієї тисячі доларів, а тренери можуть розраховувати максимум на суму еквівалентну двом тисячам доларів. Що важливо, спортсменів з таким “неймовірним заробітком”, всього близько сотні на всю країну.

Українці назвали масову еміграцію найбільшою загрозою для країни (опитування)

Останнім часом наші провідні спортсмени отримують від держави приблизно 25-28 тисяч гривень, а головні тренери, абсолютні топи — 40-60 тисяч. Це місячна зарплата елітної групи, близько ста спортсменів. Але, це спортсмени рівня чемпіонів, призерів чемпіонатів світу, реальні претенденти на олімпійські медалі, чемпіони Європи” — прокоментував ситуацію міністр.

Саме питання фінансування спортсменів і низька зарплата, часто стає причиною міграції спортсменів до інших країн з подальшою їх натуралізацією.

Раніше стало відомо, що Україна на фінансування спорту в 2019 році виділила з державного бюджету близько 1 мільярда гривень. Найбільшу підтримку в цьому році отримали біатлон, баскетбол і легка атлетика.

Читайте також: “Понад сім цифр до коми”: Коболєв розповів про свою зарплату в Нафтогазі

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *