Чи зможе Україна уникнути повного локдауну – вчені

У ВООЗ назвали умову за якої Україні вдасться уникнути повного локдауну.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Вводити жорсткі карантинні обмеження та зачиняти країну на замок буде не потрібно, якщо 95 відсотків населення будуть постійно носити маски в транспорті й громадських місцях.

Таку точку зору озвучив глава європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я Ханс Клюге.

Коментар:Використання маски – це аж ніяк не панацея, адже її потрібно носити в поєднанні з іншими заходами. Однак, якщо використання маски досягне 95 відсотків, локдауни не будуть потрібні“, – сказав Клюге.

Він додав, що в ситуації, коли маски носитимуть лише 60 відсотків населення країни та менше, локдауну уникнути буде неможливо.

Нагадаємо, що протягом доби про повне закриття України “на замок” у зв’язку з епідемією коронавірусу заговорили одразу кілька джерел. Спочатку таке припущення висловив в ефірі одного з українських телеканалів заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко. Майже одночасно з ним міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків після того, як відвідав нараду у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, заявив у відеозверненні до містян, що вже з 10 грудня в Україні можуть оголосити про локдаун.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Завтра частину України накриє снігом: прогноз синоптиків