Defense News: Росія окупує Балтію і ще більшу частину України

Останнім часом НАТО піддається значній критиці, як з боку його противників, так і зі сторони самих учасників. Президент США Дональд Трамп багато разів називав альянс “застарілим”. А політологи часто стверджують, що оборонній організації скоро виповниться 70 років і їй вже пора “на пенсію”. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Однак, розмови про “застарілість” альянсу можуть бути дуже небезпечними. І в першу чергу це стосується країн Балтії та України. Як пише на сторінках Defense News колишній директор Національної ради безпеки США з питань політики оборони Ганс Біннендійк — наслідки будуть лише негативні.

Тому він пропонує подумати над тим, яким буде міжнародне життя без НАТО.

Українці найменше у світі довіряють владі (статистика)

Найбільш вірогідним він називає ризик початку агресії з боку Росії. Без чіткого зобов’язання захищати території союзників, президент Володимир Путін точно спробує окупувати країни, які він вважає “територією російського впливу”.

Він вже зробив це у Грузії і в Україні. І якби країни Балтії не приєдналися до НАТО, дуже вірогідно, вони б теж вже були окуповані російськими військами. Безумовно, Путін побачив би можливість захопити ще більшу частину України без “тіні” НАТО”, —  вважає автор.

Читайте також: У Верховній Раді хочуть зобов’язати заробітчан платити спеціальні внески
Другий референдум: стало відомо чому Крим екстрено заселяють силовиками
Подвійне громадянство: стало відомо кому хочуть роздати українські паспорти

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *