Другий референдум: стало відомо чому Крим екстрено заселяють силовиками

Від 500 тис. до 800 тис. відданих Кремлю людей вже звезено на окупований півострів. Про це заявила член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель, повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Від 500 тис. до 800 тис. осіб завезено вже на півострів. Для чого це робиться? Це робиться для того щоб ніхто вже на півострові не пам’ятав, не згадував про Україну. Проукраїнського населення, яке пам’ятає про Україну, яке жило при Україні, щоб його не залишилося. Особливо, щоб не залишилося активістів. Я не здивуюся, якщо ми завтра почуємо від Росії про другий “референдум”, —  заявила вона.

Юксель пояснила, як цей “референдум” буде виправдовувати російська пропаганда: “Тобто перший “референдум” не визнали, а зараз давайте домовлятися з міжнародною спільнотою, з Україною, давайте запитаємо у мешканців Криму: як зараз в Криму і чи згодні вони повертатися в Україну, давайте проведемо інший “референдум”, другий”.

Понад два десятки росіян будуть спостерігачами на виборах в Україні

Для того щоб реалізувати це, в Кремлі розробили програму із заселення півострова відданими людьми, переважно з силових структур. Вже зараз російська влада виділяє на одну сім’ю близько 30 тисяч доларів, так званих “підйомних”.

За словами політика, ця сума повинна піти на купівлю житла на окупованому півострові. Її повинно вистачити, щоб купити однокімнатну квартиру чи побудувати маленький будинок.

Читайте також: Командир ДНР став полковником Нацполіції
Дітям без щеплень заборонили ходити в школи і дитсадки
Мізерно мало: стали відомі зарплати провідних українських спортсменів

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *