Скільки інвестували в українські стартапи за півроку 2020?

Пропонуємо вам ознайомитися із підбіркою українських стартапів,  розташованих у списку за спаданням суми вкладень.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Revolut – $500 млн

Британський проект Revolut позиціонує себе як банк без відділень. Всі операції виконуються через додаток на смартфоні. У добірку він потрапив, оскільки його співзасновником є ​​виходець з України Владислав Яценко.

У лютому компанія залучила черговий раунд інвестицій, який потроїв її оцінку до $6 млрд. Провідним інвестором виступив фонд Technology Crossover Ventures.

Preply – $10 млн

Preply – міжнародний EdTech-маркетплейс для вивчення іноземних мов. Компанію заснували Сергій Лук’янов, Дмитро Волошин і Кирило Біга.

Стартап привернув новий раунд в кінці травня, за результатом якого загальний обсяг залучених коштів перевищив $15 млн. Лід-інвестором виступив лондонський венчурний фонд Hoxton Ventures, оцінка компанії не повідомляється.

Allset – $8,25 млн

Американський стартап Allset – це мобільний додаток, за допомогою якого можна забронювати столик в ресторані і оплатити рахунок, а також отримати рекомендації зі страв у конкретному закладі. Стартап заснували вихідці з України Ганна Поліщук і Стас Матвієнко.

Раунд очолив ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку), в ньому взяли участь Andreessen Horowitz, Greycroft, SMRK VC Fund і Inovo Venture Partners. Через коронакризу він мало не зірвався – деякі інвестори передумали вкладатися. Як наслідок – замість запланованих $12 + млн Allset зібрав трохи більше $8 млн.

DMarket – $6,5 млн

Український стартап DMarket працює над монетизацією предметів в іграх. Компанію в 2017 році запустили засновник платформи з торгівлі віртуальними предметами skins.cash Володимир Панченко, Тамара Сланова і співзасновник кіберспортивного клубу Natus Vincere Олександр Кохановський.

У червні DMarket привернув новий раунд, за результатами якого до ради директорів компанії увійшов засновник Electronic Arts Тріп Хоукінс. Серед інвесторів – фонд Almaz Capital і компанія Xsolla. До ради директорів компанії увійшов засновник Electronic Arts Тріп Хоукінс.

Zakaz.ua – 5 млн євро

Zakaz.ua був заснований в січні 2010 року українським підприємцем Єгором Анчишкіна. Компанія пропонує послугу з онлайн-замовлення та доставки продуктів з популярних мереж супермаркетів.

Операцію закрили в кінці лютого 2020 року, однак оголосили тільки в квітні. Провідним інвестором виступив поточний акціонер Zakaz.ua – компанія Chernovetskyi Investment Group (СIG).

ClassTag – $5 млн

ClassTag – безкоштовна платформа, на якій батьки можуть спілкуватися з викладачами своїх дітей. Стартап заснувала емігрантка з України Влада Лоткіна.

Раунд оголосили в червні 2020 року. Серед інвесторів: AlleyCorp, Contour Ventures, Founder Collective, John Martinson, Newark Venture Partners, Smart Hub і TMT Investments.

Rentberry – $ 4,5 млн

Rentberry – український стартап в галузі нерухомості. Спочатку запускався на ринку в США, проте в подальшому сервіс масштабувати також на Європу і Азію. Створили його українці Олексій Любинський, Лілія Остапчук, Олександр Котовський та Денис Голубовський. Офіс розробки розміщений в Києві.

У липні 2020 року Rentberry залучив $4,5 млн, з них $2,3 – на краудфандінговой майданчику мікроінвестірованія WeFunder. У раунді також взяли участь фонд Angel Investors Marlborough, партнер компанії McKinsey & Company Срікант Інампуді і CEO Invesque Худоба Вайт.

3DLOOK – $1 млн

3DLOOK працює над технологією сканування людського тіла по фото з використанням штучного інтелекту, нейронних мереж і 3D-технологій. Стартап заснований в 2016 році Вадимом Роговським, який до цього керував компанією Clickky.

Лід-інвестором раунду виступила фінансова група ICU Ventures. Також в угоді взяли участь венчурний інвестор з Казахстану Мурат Абдрахманов і кілька ангелів зі США і Східної Європи.

Astromix – $300 000

Стартап займається розробкою персоналізованих гороскопів: за професією, типом особистості, талантам, астрологічних прогнозів, календарів тощо. Засновник сервісу – Дмитро Ткаченко.

Це – перша інвестиція в компанію, її оголосили в березні. Інвестором виступила компанія Adventures Lab, заснована Андрієм Криворчук (в минулому – керуючий партнер CIG).

Mriyar – $ 300 000

Mriyar заснований в жовтні 2018 року. Це стартап, який працює над створенням декількох продуктів – b2b і b2c-платформ для торгівлі автозапчастинами.

Раунд залучили в кінці січня – на той момент продукт був ще на стадії розробки. Інвестиції розділили на два транші: перші $150 000 спрямовані на запуск b2b-частини платформи, решта – на доопрацювання і запуск b2c-частини проекту.

Elision – $150 000

Elision – платформа подкастингу, яка дозволяє авторам контенту заробляти на ньому, а слухачам – отримати необмежений доступ до всіх подкастів, які є в інтернеті. стартап основа.

Джерело: сайт AIN.ua

Читайте також: Україна потрапила в ТОП-10 країн Європи з найбільшою кількістю хворих на COVID-19

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *