Експерти назвали топ-10 країн з найбільшими резервами золота

Рейтинг топ-10 країн, які володіють найбільшими золотими резервами залишається майже незмінним в останні декілька років. Детально про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

10 місце — Індія

Тонни: 560.3

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 5.5%

В Індії живуть 1.25 млрд людина, і країна є другим за величиною споживачем золота в світі. З жовтня по грудень в країні проходить фестивальний і весільний сезон, під час якого прийнято дарувати золоті прикраси.

9 місце — Голландія

Тонни: 612.5

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 68.2%

Недавно центробанк Голландії репатріював великі обсяги золота зі сховищ США.

8 місце — Японія

Тонни: 765.2

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 2.5%

Японія, третя за величиною світова економіка і 8-ма в рейтингу власників золотих резервів. Центробанк країни був одним з найбільш агресивних учасників програми кількісного пом’якшення. У січні 2016 го процентні ставки були знижені до негативних, що підштовхнуло вгору попит на золото.

Американські винищувачі перехопили групу російських бомбардувальників

7 місце — Швейцарія

Тонни: 1,040

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 5.3%

На сьомому місці – Швейцарія, яка володіє найбільшими золотими резервами на душу населення. Під час Другої світової війни країна стала центром золотої торгівлі Європи. Сьогодні ж більшість торгових операцій із золотом проводиться в Гонконзі і Шанхаї.

6 місце — Китай

Тонни: 1,842.6

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 2.4%

Влітку 2015-го Народний банк Китаю почав надавати звіти по покупці золота щомісяця. На частку золота доводиться всього 2.4% резервів центробанку, мінімум серед 10 країн-учасників рейтингу.

5 місце — Росія

Тонни: 1,909.8

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 17.6%

Центробанк Росії був найбільшим покупцем золота в останні 6 років. У 2017-му Росія купила 224 тонни золота, намагаючись диверсифікуватися від долара США, після погіршення відносин із Заходом.

Скоро в Україні можна буде оплачувати покупки сканом обличчя

4 місце — Франція

Тонни: 2,436

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 63.9%

Останніми роками центробанк країни продавав золоті резерви, і глава правих сил Марін Ле Пен закликала заморозити продаж золота і репатріювати французькі резерви з-за кордону.

3 місце — Італія

Тонни: 2,451.8

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 67.9%

Італія тримає під контролем свої золоті резерви, стверджуючи, що золото в портфелі Банку Італії є гарантією безпеки, а також захистом від коливання валюти проти долара.

2 місце — Німеччина

Тонни: 3,371

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 70.6%

У 2017 році Німеччина завершила репатріацію 674 тонн золота зі сховищ Банку Франції і ФРБ Нью-Йорка. У 2017-му попит на золото впав, проте Німеччина стабільно інвестує в золото з часів фінансової кризи.

1 місце — США

Тонни: 8,133.5

Відсоток від резервів в іноземній валюті: 75.2%

Золоті резерви США такі ж, як і сукупний показник трьох країн, які розташовуються перед нею в рейтингу. Крім того, частка золота в портфелі резервів і іноземній валюті найвища — 75%. Велика частина золота США зберігається в Форт-Ноксі, що в штаті Кентуккі, а решта — в Філадельфії, Денвері, Сан-Франциско і Вест-Поїнті.

Читайте також: Двоє українців створили в США революційні ліки від раку

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *