Газпром планує розірвати усі контракти з Нафтогазом

Сьогодні очільник Російської компанії Олексій Міллер заявив, що “Газпром” змушений негайно почати процедуру розірвання контрактів з НАК “Нафтогаз України” на поставку і транзит газу, повідомляє “Інвестор”.

З 1 березня російська компанія припинала поставки газу в Україну. Згодом стало відомо, що також було суттєво знижено тиск у “транзитній” трубі. Це зроблено для того, щоб дискредитувати українську сторону, створивши ілюзію для європейських партнерів про незаконне відбирання газу. 

Чи таки перемога? — «Нафтогаз» домігся компенсації від «Газпрому»

2 березня Російська сторона вже на офіційному рівні заявила про бажання розірвати усі договори з українською компанією. Причиною є незгода із рішенням Стокгольмського арбітражу.

“Стокгольмський арбітраж, керуючись подвійними стандартами, прийняв асиметричне рішення за контрактами на поставку і транзит газу з НАК “Нафтогаз України”,

 – сказав глава правління “Газпрому” Олексій Міллер.

 Також, він зазначив, що не бажає , щоб за рахунок його компанії вирішувались економічні проблеми України. Українська сторона поки що не коментує дії свого російського партнера.

2 березня Нафтогаз України підписав контракт із польською компанією PGNiG на купівлю в березні понад 60 мільйонів кубічних метрів газу. Для того, щоб покрити дефіцит, що утворився через відсутність поставок з Росії. 

Польський менеджер став віце-президентом Укртрансгазу

Українські урядовці закликають населення та компанії економити газ до остаточного вирішення проблеми. Єврокомісія закликає сторони, задіяні в процесі, компанії і міністерства України і Росії знайти негайні шляхи вирішення ситуації. Самі ж події все більше скидаються на чергову “газову війну”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *