Як відтепер будуть зараховувати дітей у дитсадок – рішення Кабміну

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до положення про заклади дошкільної освіти, що регулюють процедуру зарахування в дитячі садки і відповідну пріоритетність.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Так, уряд вніс зміни у процедуру зарахування до дитсадків, перелік категорій дітей, які мають право на першочергове зарахування, а також оновлено основні засади діяльності садків, повідомляє пресслужба МОН України.

Коментар: “Документ оновлює основні засади діяльності закладів дошкільної освіти (крім будинків дитини, дитячих будинків інтернатного типу) відповідно до законів “Про освіту” та “Про дошкільну освіту“, – йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки.

У Положенні доповнено перелік категорій дітей, які мають право на першочергове зарахування до державних (комунальних) закладів дошкільної освіти.

Першочергово зараховуються, зокрема, діти, які:

  • проживають на території обслуговування державного, комунального закладу дошкільної освіти (у разі встановлення території засновником закладу);
  • є рідними (усиновленими) братами або сестрами дітей, які вже здобувають дошкільну освіту в цьому ж дитсадку;
  • є дітьми працівників цього ж дитсадка;
  • належать до категорій дітей з особливими освітніми потребами, що зумовлені порушеннями інтелектуального розвитку та/або сенсорними та фізичними порушеннями;
  • належать до категорій дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку, у прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, патронатну сім’ю, а також усиновлених дітей (якщо батьки дитини не зберігають таємницю усиновлення);
  • перебувають у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку в службах у справах дітей;
  • є внутрішньо переміщеними особами або мають статус дитини, яка постраждала від воєнних дій і збройних конфліктів.

Оновлено також положення про процедуру зарахування дітей до інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти. У разі зарахування дітей з особливими освітніми потребами в дитсадку обов’язково утворюється інклюзивна або спеціальна група.

У такому разі до заяви про зарахування дитини до дитсадка додають висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: “За 3 тисячі доларів складали іспити замість студентів”: СБУ викрила шахраїв у медичних вишах Києва