Яким буде курс гривні в кінці року — прогноз інвесткомпаній

Представники інвестиційних компаній допускають девальвацію гривні до 28-29 за долар на кінець року.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Інвестори стверджують, що гривня рухається до діапазону 28-29 грн за долар швидкими темпами.

Коментар: “У своєму червневому прогнозі ми закладали плавне ослаблення курсу з осені до 28-29 грн за долар. Як видно з останніх днів, гривня рухається до цього діапазону швидше”, – розповідає голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук.

В ICU також додають, що рівень девальвації гривні залежить від дій нового керівництва НБУ. Аналітики Concorde Capital додають, що з осені гривня послабиться ще більше.

Коментар: “Девальваційний тиск традиційно посилюється восени. Ми очікуємо, що обмінний курс буде слабшати і до кінця 2020 року досягне 28,5 грн за долар. Наш прогноз виходить з того, що потік негативних новин, які впливають на ситуацію на валютному ринку, посилюватися не буде”, – розповідають аналітики Concorde Capital.

Інвестори з Dragon Capital прогнозували, що до кінця 2020 року курс гривні ослабне до 28 за долар. Нині вони обіцяють переглянути прогноз у бік глибшої девальвації, але зроблять це тоді, коли “буде більше ясності, як виглядатиме політика НБУ”.

Нагадаємо, протягом липня офіційний курс гривні до долара просів із 26,66 гривні за долар до 27,69.

Офіційний курс гривні до євро ж послабився майже на 2,69 гривні: 1 липня курс становив 29,86 грн, а вже 29-го – 32,45 грн.

Джерело: сайт Економічна правда

Читайте також: “Працюватиме цілодобово”: в Україні запрацювала система електронних платежів 23/7

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *