“Курці не хворіють”: топ найпопулярніших фейків про коронавірус

Часник врятує від коронавірусу або курці не хворіють. Які ще міфи вигадують в мережі про COVID-19?

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Наука досі мало знає про COVID-19, втім псевдознавців, які радять “затримувати повітря, щоб виявити коронавірус”, чи “пити багато води, щоб змити вірус з дихальних шляхів” – наразі достатньо. 

Відтак, дезінформація про COVID-19 поширюється так само швидко, як і сам вірус.

Які ж міфи найрозповсюдженіші сьогодні?

  • Курці не хворіють на коронавірус. Насправді дим не дезінфікує дихальні шляхи. Курці навпаки мають вищі ризики захворіти на коронавірус, бо куріння збільшує ризик захворювання на пневмонію та інших хронічних хвороб.

  • Щоб виявити коронавірус достатньо затримати повітря на 10 сек, якщо немає кашлю чи дискомфорту то ви здорові. Насправді це може виявити наявність тривожності чи пригніченого дихання, але те, як довго ви можете затримати дихання, не має нічого спільного з коронавірусом.

  • “Змити” коронавірус з дихальних шляхів можна, якщо часто пити воду. Насправді вода не може якимось чином “вимити” коронавірус, не допоможе і полоскання горла водою, навіть підсоленою. Це не вб’є коронавірус і жодним чином не зупинить його проникнення в легені.

  • Часник, цибуля та вітаміни захистять від COVID-19. Насправді немає доказів, що цибуля чи часник можуть захистити людей від коронавірусу. А вживання додаткових вітамінів чи дієтичних добавок без призначення лікаря лише марна трата грошей.

  • Вертольоти над містами. Якби це було правдою, населення сповістили б про це належним чином!

  • Люди з 2 групою крові більш вразливі до коронавірусу. Такі дані опублікував сайт Medrxiv – але він не є медичним журналом, насправді це безкоштовний онлайн-архів для ще не опублікованих рукописів, які потребують подальших перевірок.

Джерело: 24 канал

Читайте також: Влада Казахстану прийняла радикальні міри, щоб люди не порушували карантин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *