Минулоріч Україна заробила понад мільярд гривень від оренди держмайна

За останніми дослідження ефективне управління державною власністю може принести чималі кошти до бюджету країни. Україна поступово починає використовувати держмайно для отримання вигоди. Таким чином, оренда держмайна стала стабільним доходом для держбюджету, повідомляє “Інвестор”. 

Дослідники прийшли до висновку, що більшість держав не вміють отримувати вигоду від активів котрі їм належать, а подекуди навіть не знають їх. Велика кліькість майна не використовується державою, проте утримується на балансі, або ж занепадає. В той же час ефективне управління цими активами може принести стабільний дохід для держбюджету.

Транзитні війни: Росія продовжує обмежувати транзит українських вантажів через свою територію

Україна не є ефективною в управлінні своїм майном проте поступово урядовці розуміють, що це може стати додатковим надходженням для бюджету. Таким чином минулоріч від оренди держмайна бюджет отримав додаткових 1, 52 міярдів гривень. Цьогоріч минулорічний дохід може бути перевершеним.

Українська авіакомпанія компанія ексортуєв Європу «небесні позашляховики»

Я зазначає в. о. голови Фонду державного майна Віталій Трубаров:

“Ми повинні відійти від практики, коли державне майно пустує і руйнується. І я в черговий раз підкреслю, що міністерства і відомства повинні більш активно передавати майно для оренди, якщо воно не використовується за призначенням”.

За перших шість місяців цього року завдяки оренді бюджет поповнився на 720 мільйонів гривень, що складає 72% від перспективного плану на рік. Лише за червень було отримано 138 мільйонів гривен. Не зважаючи на ці цифри варто відзначити, що держава може заробляти набагато більше, проте, можливо це тільки початок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *