Українська авіакомпанія компанія ексортуєв Європу “небесні позашляховики”

Українська авіакомпанія “Аеропракт” половину своїх літаків продає в Європейський союз і вважається третьою за вирробництвом у всьому світі, повідомляє “Інвестор”.

Компанія “Аеропракт” працює на ринку з 1991 року і серійно виробляє надлегкі літаки різноманітних модифікацій. В компанії зазначають, що 90 -ті роки були вкрай важкими, проте компанія змогла вижити і запустити у серійне виробництво свої літаки. Для того, щоб знайти клієнтів компанія приймала участь в льотних змаганнях таким чином рекламуючи свою продукцію. Цей маркетинговий хід вдався. Вже в 1997 році на ВСесвітніх льотних змаганнях польська команда виступала на літаках українського виробництва.

Скоро в усіх готелях Європи: українці перевинайшли зубну щітку

Зараз “Аеропракт” є третьою у світі компанією із виробництва надлегких літаків. На їхньому рахунку вже понад 1 тисяча виготовлених літаків, а лише минулого року зібрали 90 одиниць. Зараз понад половина всіх машин іде на експорт до ЄС. Зокрема найбільше українських літаків купують в Франції та Німеччині.

Прибуткова справа: молодий бізнесмен заробляє на сирах на Київщині (відео)

Керівник компанія Юрій Яковлєв підкреслює на вигодах які вони здобули внаслідок підписання договору про зону вільної торгівлі з ЄС. Завдяки цьому їхні літаки не обкладають митами, а отримавши сертифікацію в одній із країн союзу, наприклад в  Німеччині можна продавати в усіх інших без додаткових дозволів і сертифікатів.

Справжній військовий: турецький полковник створив успішну овечу ферму в Україні (відео)

Керівник компанії називає свої літаки “небесними позашляховиками”, адже вони не потребують спеціальних умов для взльоту і можуть працювати без аеродромів. Наприклад, в Австралі літаки українського виробництва використовують при випасі худоби, а в Грузії – в льотних школах. До речі, досить часто літаки закупляють для льотних шкіл через їхню безпечність та простоту в управлінні.

Компанія не збирається зупинятись на досягнутому і вже має в планах вихід на ринок Іспанії. Саме ж виробництво потребує значного розширення. Як зазначає Юрій Яковлєв, що головним конкурентом він вважає власну лінь і тому не збирається зупинятись на досягнутому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *