Незвичайний експорт: Грузія планує заробляти на продажі коноплі

Про плани розпочатим експортувати такий товар розповів міністр фінансів Іване Мачаваріані. На думку міністра це досить швидко ростучий ринок у світі  планується, що оборот в 2025 році досягне 25 млрд. доларів, повідомляє “Інвестор”.

На думку міністра експорт марихуани в медичних цілях це галузь, що обіцяє для Грузії високі доходи  для перемоги над бідністю. На його думку країна має виходити на цей ринок оскільки він швидко зростає  і надає стабільно високі прибутки.

Український хенд-мейд модно і прибутково (відео)

За словами міністра фінансів Іване Мачаваріані:

“У принципі, це нова галузь. Сама культура найстаріша, сп’яніння від цього зілля старе, як світ, але виробництво з конопель таких продуктів, які використовуються в медичній галузі, є новинкою і пов’язане з новітніми технологіями”.

Долар не дешевшатиме — уряд склав прогноз на 2019 рік

На думку урядовця таким чином можна посилити експортний потенціал країни і при сприятливих умовах протягом найближчих двох-трьох років ми зможемо отримати від експорту 1 млрд ларі (близько 400 млн. доларів).

Субсидії прощавайте: в проекті бюджету на наступний рік значно урізали виплати

Міністр зауважує, що виробництво буде повністю націлена на зовнішній експорт. Це в свою чергу унеможливлює точні розрахунки фінансової вигоди. Щоправда, в зв’язку із цими заявами міністра в країні виникла дискусія щодо моральногсті такого бізнесу. Зокрема з критикою виступив  католікос-патріарх усієї Грузії Ілія II.

В Україні зростатиме кількість працюючих пенсіонерів

Дискусії на цю тему розпочалися після того як у Грузії вживання коноплі декриміналізували. Конституційний суд адовольнив позов опозиційної партії “Новий політичний центр – Гірчі” проти парламенту, скасувавши кримінальне покарання за куріння марихуани, а 30 липня 2018 року за позовом цієї ж партії визнав неконституційною і норму Кодексу адміністративних правопорушень, що встановлює адміністративну відповідальність за вживання марихуани.

Таким чином це дозволяє виробництво та переробку коноплі у медичних цілях на території Грузії. Зокрема це прописано в проекті закону “Про контроль конопель”, що зараз знаходиться на розгляді в парламенті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *