Nike з Одеси: американська компанія судиться з українською фірмою

Із відкриття Україною до світових ринків, міжнародні компанії почали все пильніше моніторити наш ринок на наявність контрафактної продукції. Буквально за останній місяць було кілька гучних позовів виробників алкоголю через копіювання закордонних брендів. На цей раз до суду на українську фірму подав спортивний гігант Nike, повідомляє “Інвестор”.

Українські підприємці ще не звикли до міжнародних правил гри і досить часто це незнання може принести збитки. Так здавалося б звичайна покупка в китаї партії кросівок, обернулась для фірми з Одещини судовим позовом від компанії Nike.

«В усьому винні чехи»: в Польщі скаржаться на нестачу українських працівників

Сірий ринок: в Україну айфони поставляли під виглядом посилок

Американський виробник спортивного приладдя, одягу та взуття – Nike Innovate CV подала позов у Господарський суд в Одеській області на українську компанію “Торгосфера”. Причиною стало використання рекламної емблеми дуже схожої на американську для продажу взуття з Китаю.

Як захиститись від інспекторів: поради підприємцям

В своєму позові Nike вимагає заборонити використовувати позначення NIKE (великими літерами), оскільки воно схоже на логотип американського виробника і може вводити покупців в оману. Однак це ще не все.

Також, компанія наполягає на тому, щоб заборонити для компанії з України використання позначення Nike, незалежно від кольору та розміру літер. У судовому позові компанія просить заборонити  для української фірми імпорт, експорт та зберігання товарів із нанесеним на них позначенням схожим на її логотип і всі види реклами.

«Золота фарба»: українські митники виявили цінну контрабанду (фото)

Однак, найважливішим пунктом на якому наголошується в позові є вимога вилучити з продажу та знищити  1 520 пар взуття, імпортованих “Торгосферою” від китайської компанії Wenzhou land port international trade Co. 

Судове засідання у цій справі відбудеться в середині листопада цього року де і буде визначено долю української фірми та її товарів. Виникає, щоправда логічне запитання чи не розпродасть ці товари компанія до початку суду?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *