Рік Команди Зеленського: ТОП-5 змін

Рік тому українці зробили свій вибір, і він був впевненим – 74% підтримали Володимира Зеленського. Це голосування називають «тихою революцією», хоча перемога була гучною. Ми обрали не минуле, а майбутнє; не корупцію, а чесність.

Але перемога стала лише першим кроком, і на нас чекав складний, хоч і продуктивний рік.

Ми почали змінювати стару політичну систему, яка формувалася в Україні десятиліттями.

Я виокремив своїх ТОП-5 змін за цей рік, хоча їх значно більше:

1. Звільнено з полону сотні українців, які роками сиділи у російських в’язницях. Перезапущено Нормандський формат переговорів задля закінчення війни на Донбасі. Добровольці отримали статус учасників бойових дій.

2. Президент розірвав порочне коло старих політиків-олігархів, які за 28 років «приватизували» країну та промисловість. Депутати зрозуміли, що Рада – це їх робота і стабільно працюють на засіданнях, не кнопкодавлять. Встигають навіть подавати десятки тисяч правок за один день. Раніше ми такого не бачили ніколи.

3. Земля – власність кожного українця. Ви можете отримувати за неї гідну ренту, купити чи продати. Рейдерство відійшло у минуле, перезавантажується геокадастр.

4. Лотереї, «космолоти», які були повсюдно – закриті, а їх приміщення шукають орендарів для чесного бізнесу. Фасади міст чистіші, а в багатьох українських сім’ях стало спокійніше.

5. Українські підприємці вперше можуть отримати кредити з низькою ставкою 5/7/9 відсотків.

Так, нині вся наша увага зосереджена на страшній епідемії, яка забирає життя людей в усьому світі, але лише за один рік нам вдалося зробити великий крок подалі від «совка» і корупційних традицій.

Настали складні часи, але вони точно увійдуть в підручники історії як роки змін на краще.

Дмитро Соломчук – народний депутат від Рівненщини, фракція “Слуга Народу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *