Рівненський нардеп прокоментував бюджет на 2021 рік

Вчора, 15 грудня, Верховна Рада прийняла Державний бюджет на 2021 рік. Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук прокоментував документ.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: За словами політика бюджет наступного року не найкращий, утім прогнозований і стабільний. Дуже важливо, що перед його прийняттям Парламент ретельно прораховував епідеміологічну ситуацію в країні, та які наслідки вона може мати для економіки в цілому.

ВВП наступного року, за очікуваннями уряду, зросте на 4,6%, ціни зростуть на 7,3%, середня зарплата – 13,63 тис. грн на місяць, а мінімалка підвищиться до 6 тисяч грн з 1 січня.

Також, передбачено, 89 млрд на “Велике будівництво”, 4,5 млрд – на розвиток залізниці, та 2,4 млрд – на аеропорти.

Коментар: “З 1 січня у бюджеті передбачене підняття мінімальної заробітної плати на 25%. Також на будівництво та ремонт доріг разом з будівництвом садочків, шкіл, спортивних комплексів у бюджеті заплановано 89 мільярдів”, – розповів нардеп.

Бюджет на 2021 рік також передбачає зростання зарплат медиків на 30%. Крім того, Фонд соціального страхування отримає понад 250 млн грн на виплати медикам та членам їх сімей.

Збільшили й загальні видатки на національну безпеку та оборону. У бюджеті-2021 рік на цю сферу передбачено майже 268 млрд грн або 5,93 % ВВП.

Коментар: “Так, бюджет не найкращий, але прогнозований та стабільний – такий, який відповідає сьогоднішнім умовам. Що особливо важливо, попри пандемію ми повернули акциз громадам, збільшили фінансування медиків та військових”, – заявив Соломчук.

Загалом український бюджет на 2021 рік майже такий самий за обсягом видатків, як і цьогорічний. 

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Рада продовжила особливий статус Донбасу на рік