“Спростовуємо міфи”: чи можна заразитися на COVID-19 від ікон та причастя?

Священники ведуть дискусії між собою стосовно того, наскільки безпечним є причастя людей під час пандемії.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Через необхідність православним причащатися однією ложкою і мати з нею контакт, виникають суперечки щодо того, чи можна таким чином заразитися інфекцією.

Згідно з православним віровченням, вважається, що в чаші під виглядом хліба і вина знаходяться справжні тіло і кров Ісуса Христа. Частина віруючих і священиків з цього робить висновок, що заразитися від причастя не можна, адже тіло і кров Господа не можуть бути переносниками вірусу.

Проте, Богослов Ілля Бей заявляє, що ризик зараження через причастя все-таки є. Він вважає, що причастя завжди має на увазі фізичний контакт. У той же час предметом православного віровчення не є віра в те, що вміст чаші має особливі дезінфікуючі властивості.

Схожу думку має ректор Відкритого університету святої Софії священик Георгій Коваленко. Він вважає, що Бог не повинен працювати фільтром по очищенню води на Водохреще або дезінфектором під час пандемії. “Екологія і власне здоров’я – сфера відповідальності людини“.

Таку ж думку підтримують багато інших священиків. Саме тому сьогодні у світі піднімають питання стосовно модернізації причастя: перестати торкатися загальною ложкою губ, відмовитися від цілування чаші, а також від витирання губ загальною хусткою і від запивки причастя водою із загальних ємностей.

Джерело: сайт Час-Дій 

Читайте також: Росіяни офіційно перейменували Луганськ: відома нова назва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *