США різко розкритикували “список недоторканих” Луценка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко нещодавно заявив, що одразу після призначення на свою посаду, посло США Марі Йованович передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

На жаль, на першій зустрічі з послом США в Києві, вона дала мені список людей, яких ми не повинні переслідувати. Моя відповідь на це —  це неприпустимо. Ніхто в цій країні, ні наш президент, ні наш парламент, ні наш посол, не зупинять мене від кримінального переслідування, якщо є злочин“, — поскаржився Луценко.

Також, Луценко заявив, що Генпрокуратура не отримала обіцяних 4 мільйона доларів, які США збиралося виділити на підтримку відомства.

Подвійне громадянство: стало відомо кому хочуть роздати українські паспорти

У відповідь на це, представники Сполучених Штатів відповіли, що заяви генпрокурора України Юрія Луценка про передачу йому послом США Марі Йованович переліку “недоторканних” не відповідають дійсності.

“Заяви генерального прокурора України не відповідають дійсності і мають на меті послабити репутацію посла Йованович”, — відповіли у посольстві

Також дипломати заявили — “Подібні атаки поглиблюють нашу рішучість допомогти Україні в досягненні перемоги у боротьбі з корупцією“. І додали, що озвучування претензій у засобах масової інформації не робить ці претензії правдивими.

Читайте також: У Верховній Раді хочуть зобов’язати заробітчан платити спеціальні внески
“Ще траву пофарбуйте”: в Рівному за декілька годин до приїзду Порошенка екстрено ремонтують дороги (ВІДЕО)
Другий референдум: стало відомо чому Крим екстрено заселяють силовиками

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *