У скільки нам обходиться “томос-тур” Порошенка?

Релігійне турне гаранта конституції, яке розпочалося в 2019 році, вже обходиться у чималі гроші для бюджету країни, повідомляє “Інвестор”.

З нагоди надання томосу про автокефалію Українській помісній церкві розпочалися справжні гастролі. Мабуть не випадково вони співпали у часі з передвиборною гонитвою. Ми залишимо поза лапками етичну сторону прямих функцій Президента України і їх відношення до молитв та поїздок в підтримку історичних документів.

На українському кордоні з’явилися ядерні ракети

Давайте поговоримо про факти. Усе турне гаранта відбувається не у вільний від роботи час, і не під час відпустки звісно. На сайті Президента всі відвідини регіонів, вказані як — робочі поїздки. А це означає, що візити до кожного міста оплачують з коштів платників податків.

Скільки ж це може коштувати? Швидше за все, мова буде йти про десятки мільйонів гривень. Адже в поїздці Президента супроводжує незліченна кількість працінвиків державної охорони, СБУ і поліції. Звісно, що в роботу залучено багато працівників місцевих адміністрацій та медійників. Витрати на оплату праці держслужбовців і правоохоронців, які супроводжують тур, підрахувати вкрай важко. Однак, очевидно, що це зовсім не маленькі суми, з того ж таки державного бюджету.

В Україні майже 5 тисяч мільйонерів: наймолодшому 7 років (статистика)

Окрім цього, до такої передвибочної PR-кампанії, залучаються ще й тисячі праціників бюджетної сфери. Журналісти зафіксували, що у Луцьку, Черкасах та Бердичеві на зустріч з Президентом, за хорошою радянською традицією, підвозили по 10-15 автобусів з бюджетниками.

“Томос-тур” Петра Порошенка

Ми не будемо піднімати тему того, що в робочі дні кожного з них відривають від прямих обов’язків, для участі у масовці. Поговоримо краще про фінансову сторону питання. Оренда одного автобусу коштує в середньому 5 тисяч гривень на день. Нескладними підрахунками отримуємо від 50 до 75 тисяч гривень в день у кожному з міст, тільки на транспортні витрати.

Ціна “Кримнашу”: кожен росіянин втрачає 2 тисячі доларів

Так, за даними волинських ЗМІ, тамтешня ОДА дала розпорядження районам звести до Луцька для масовки 2,5 тисячі чоловік. З чим місцева влада успішно впоралася. Звісно, що приїзд у кожне місто супроводжується перекриттям центральних вулиць, для того щоб кортеж Президента пересувався по містах з комфортом. В той же час, звичайні громадяни були змушені чекати у кілометрових заторах.

Втім є і маленький позитив, у таких візитах. У більшості міст, нарешті, прибрали сніг на центральних вулицях. Звісно, що оплатили це все ми, з власних податків. Шкода тільки, що для того, щоб комунальники почали виконувати свою роботу, потрібно у місто привозити главу держави, та ще й з томосом.

Чемпіон України з ралі зробив сауну на балконі «панельки» (фото)

Окрім цього, кожен приїзд Порошенка супроводжується розклеюванням білбордів, де він позує з томосом. В середньому місяць оренди одного рекламного білборда коштує близько трьох тисяч гривень. Дуже важко порахувати сумарну кількість таких білбордів, але уявіть, що кожних 10 білбордів — це тридцять тисяч гривень. А сумарна кількість таких реклам по всій країні вимірюється мабуть в тисячах. Звісно, що кошти на це йдуть не з особистого гаманця Президента.

Нагадаємо, що Після поїздки у Рівне на Порошенка подали до суду (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *