“КамАЗ” представив унікальну вантажівку з автопілотом (відео)

Автоконцерн “КамАЗ” презентував унікальну в своєму класі вантажівку “КамАЗ-54907 Continent”, яка вміє самостійно рухатися по дорогах та паркуватися. До того ж, він має гібридний двигун, який працює як від пального, так і від електрики. Але, найцікавішою особливістю новинки вважається його салон, в якому в буквальному сенсі цього слова, можна жити.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Технічні характеристики вантажівки поки невідомі, але огляд був опублікований на офіційному каналі “КамАЗ”. За словами представників автоконцерну, серед конструкторів новинка також відома як “Проект 2020”. А все тому, що в ній використовується концепт нової кабіни з такою ж назвою, який був представлений в 2017 році в рамках міжнародного автосалону Комтранс. Компанія прибрала деякі елементи на зразок вбудованого туалету, душової кабіни і бігової доріжки, але інші зручності для водіїв залишилися на місці.

Xiaomi випустив електровелосипед, який на одному заряді може проїхати до 40 км (фото)

В оновленому салоні вантажівки є тільки одне місце, тому далекобійники не зможуть брати з собою напарників для заміни під час сну. Однак, якщо водій буде сильно стомлений і буде засипати, вантажівка швидко помітить це за допомогою двох розташованих перед людиною камер і дасть сигнал про необхідність відпочинку. Ймовірно, в таких випадках і знадобиться система автономного водіння, яка зможе брати керування на себе їхати по дорозі змінюючи смуги руху.

Поспати водій зможе на ліжку шириною 90 сантиметрів, яка в інший час знаходиться у складеному стані для економії місця. Таким же чином далекобійники зможуть розкласти обідній стіл, на якому можна поїсти їжу приготовлену на вбудованій в салон мультиварці. Серед іншого тут також є електричний чайник, мікрохвильова піч, холодильник і сейф з кодовим замком. Розробники не забули і про умивальник, дзеркало і еспандер для фізичної розминки.

На електронному екрані виводиться інформація про швидкість руху, рівні палива і заряд акумулятора. Крім нього в салоні також є 15,5-дюймовий сенсорний екран, на якому можна включити навігатор, музичний і відеоплеєр і навіть браузер для виходу в інтернет.

Українська компанія запускає виробництво унікальних лампових годинників

Також автоконцерн розхвалив зовнішній вигляд вантажівки, мовляв, жодна деталь не вибивається з дизайнерського стилю. У “КамАЗ-54907 Continent” немає дзеркал заднього виду, тому що вони замінені камерами на зовнішній стороні кузова, які показують зображення на екранах всередині салону.

За словами творців, заряду електродвигуна буде вистачати на подолання декількох десятків кілометрів, але в основному він буде включатися тільки по території складів, щоб не забруднювати повітря вихлопами. Також він може включатися для економії палива при підйомі на гори і пробуксовці. Що стосується витрати палива, представники автоконцерну запевняють, що двигун споживає менше 25 літрів на 100 кілометрів шляху.

Читайте також: Доступне житло: величезний 3D-принтер розпочав друк житлового району (фото)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *