Україна матиме зону вільної торгівлі з Ізраїлем

Переговори щодо створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем завершено, повідомляє “Інвестор”.

За словами заступниці міністра економічного розвитку й торгівлі, торговельної представниці Наталії Микольської, ЗВТ з Ізраїлем передбачає негайне відкриття ринку Ізраїлю для 80  відсотків промислової продукції з України. Проте, для агропродукції схема лібералізації буде небагато складнішою. Для одного виду продукції буде негайне набрання чинності й скасування мит, а для частини продукції – лише в рамках квот.

“Сьогодні буде спільна заява урядів і міністерств Ізраїлю і України про те, що ми вийшли на фіналізацію підписання угоди про зону вільної торгівлі”,

– заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман

У рамках угоди також передбачено часткове й повне скасування мит. Зазначимо, що в січні-червні 2017 року товарообіг між Україною і Ізраїлем склав 502,2 мільйонів доларів. Річний обсяг торгівлі між Україною та Ізраїлем становить майже 800 мільйонів доларів США.

На початку 2017 року президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху домовилися про заходи, необхідні для завершення процесу укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі.

Планується, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відвідає Україну для підписання угоди про ЗВТ. 

Таким чином, для Українських виробників відкривається ще один ринок, але водночас, і ізраїльські виробники прийдуть на український ринок. Проте, зона вільної торгівлі полегшить співпрацю українським та ізраїльським компаніям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *