Українці переконані, що держава заважає займатися бізнесом (статистика)

Нещодавно соцiологiчна група “Рейтинг” провела опитування “Оцінка відносин держави і бізнесу. Березень 2019”. Дві третини опитаних схильні вважати, що держава заважає діяльності малого та середнього бізнесу в Україні, повідомляє “Інвестор”.

Дві третини опитаних схильні вважати, що держава заважає діяльності малого та середнього бізнесу в Україні (65%). Лише 7% думають, що органи влади сприяють розвитку підприємництва, і 14% — що вони наразі не втручаються у діяльність підприємців. Ще 14% не відповіли.

Історична перемога: вченим вдалося вилікувати хворого на ВІЛ

Також, близько половини опитаних респондентів не хотіли би займатися власним бізнесом. Але, майже 40% українців хотіли б мати власну справу, і ще 10% заявили, що вже є власниками свого бізнесу.

24% опитаних сказали, що однозначно хотіли би зайнятися власною справою, 15% —  швидше хотіли би. Водночас, 32% — відповіли, що зовсім не хотіли би, і 16% — швидше не хотіли би, тільки 10% — повідомили, що вже мають власну справу і 3% опитаних не визначилися з відповіддю.

Вищий рівень бажання розпочати власну справу спостерігається серед молодших та більш заможних респондентів. При цьому в категорії забезпечених чверть заявили, що вже займаються своїм бізнесом.

Читайте також: Нардепи знову масово прогулюють роботу (статистика)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *