Український суд зняв арешт із рахунків фірм пов’язаних із сім’єю Януковича

У 2015 – 2016 роках був накладений арешт на рахунки близько 12 фірм яких пов’язували із президентом-утікачем чи його синами. Та вже через два роки  суд скасував арешт, повідомляє “Інвестор”.

 В основному рішення суду стосувалося до рахунків фірм, котрі так чи інакше пов’язані із Олександром Януковичем. У попередніх судових рішеннях, йшлось, що на рахунки цих компаній ймовірні фігуранти злочину перерахували загалом майже 550 мільйонів гривень та понад 27 мільйонів доларів.

Російські олігархи з санкційного списку продовжують працювати в Україні

Ці рахунки знаходяться у збанкрутілому “Всеукраїнському банку розвитку”, який належить Олександру Януковичу. Головною причиною арешту стало те, що за версією слідства, вони використовувалися для легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом. Тобто, через ці фірми проводилось відмивання коштів, які згодом накопичувалось на рахунках банку котрий був підконтрольний Януковичу-молодшому.

Слідство називало приблизно 12 фірм, підконтрольних службовим особам банку. За версією слідства, у період між 2013 та 2014 роками посадовці із  “Всеукраїнського банку розвитку” з метою отримання державних коштів незаконно кредитували “Донецьку залізницю”, “Львівську залізницю”, “Одеську залізницю”, “Південно-Західну залізницю”, “Південну залізницю” і “Придніпровську залізницю”. Сума кредитів була понад 2,5 млрд. доларів.

Свої рішенням Печерський суд скасував арешт рахунків 9 фірм: ТОВ “Араніт К”, “Квардіс Н”, “Тіпікон А”, “Вектор-Перспектива”, “Компанія з управління активами “ВБР-ІНВЕСТ”, “Ді Соуз”, “Мелон 8”, “Бенефіт-Консалт” та “Лайтрум”.

Арешт був припинений, оскільки слідчі так і не змогли знайти переконливих доказів, що ці кошти мають незаконне походження чи використовувались із незаконною метою. Таким чином у протистоянні – українські слідчі vs сім’я Януковича рахунок поки, що не в нашу користь. А сміливі звіти наших урядовців про повернені кошти є нічим не підкріпленими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *