В Білорусі почався страйк на найбільшому автомобільному заводі: фото і відео

Працівники одного з найбільших у світі виробників техніки приєднуються до протестів у країні. Сотні працівників Білоруського автомобільного заводу (БелАЗ) вийшли на страйк. 

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Про це повідомляє Nexta Live у своєму Twitter. 

Уточнюється, що на БелАЗі зараз проводяться збори. Працівники різних цехів одного з найбільших у світі виробників кар’єрної техніки приєднуються до протесту. Водночас керівництво автогіганта заявило РІА Новини, що на підприємстві не страйк, а зустріч з трудовим колективом.

11 серпня стало відомо, що страйк проти фальсифікацій на президентських виборах оголосила частина робочих Мінського електротехнічного заводу імені В.І. Козлова (МЕТЗ). Пізніше повідомлялося про ще три підприємства, що страйкують. В той самий час їхнє керівництво спростовувало інформацію про участь працівників в акціях протесту.

Раніше в інтернеті поширювався заклик до білорусів почати безстроковий страйк на підприємствах і вимагати нових, чесних виборів.

Протести в Білорусі тривають п’ятий день. Громадяни виступають проти офіційних результатів президентських виборів, згідно з якими чинний президент Олександр Лукашенко набрав понад 80 відсотків голосів. 

https://twitter.com/obulg2014/status/1293840431969697793?s=20

Влада розганяє протестувальників за допомогою гумових куль, кийків, водометів, сльозогінного газу, світло-шумових гранат. Проти силовиків застосовуються фаєри, бруківка, коктейлі Молотова.

Лукашенко вважає, що опозиція планує влаштувати революцію. Всього за чотири ночі протестів були затримані близько семи тисяч осіб. СІЗО в Мінську переповнені. Затриманих перевозять зі столиці в Жодіно, де розташована слідча в’язниця. 

Джерело: сайт Главком

Читайте також: “Автопротест та страйки на заводах”: що зараз відбувається в Білорусі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *