В Україні можуть запровадити безумовний дохід

В Україні планують запровадити безумовний місячний дохід для населення. Аби виплачувати гроші, український уряд прагне отримати компенсації із заморожених активів Росії та її керівництва. Це й стане джерелом наповнення цієї статті бюджету. 

Коментар: «Урядом розглядається можливість запровадження так званого безумовного доходу для нашого населення, яке знаходиться в скрутному становищі. Те, про що говорили в довоєнні роки і що не знаходило підтримки, зараз має працювати. Певні суми будуть виділятися населенню упродовж тривалого проміжку часу після війни», — наголосив Устенко.

Підтримку мають отримати також підприєм

«Буде проведена повна інвентаризація, яка вже, до речі, почалася, і потім будуть виділятися кошти нашим підприємцям, щоб компенсувати їм ті збитки, яких вони зазнали. Коли їхні підприємства було знищено, у них не залишилося матеріальних активів», — сказав радник Президента.

Безумовний дохід – це гроші, які щомісяця виплачуються громадянам країни з держбюджету без будь-яких додаткових умов. Людина може навіть продовжувати працювати та отримувати зарплату, а також вести бізнес. Це жодним чином не впливає на отримання цих коштів. 

Насамперед планують запровадити виплату цих грошей для людей, які опинилися у скрутних життєвих умовах. 

Подібний дохід уже обговорювався у парламенті влітку 2020 року. Тоді розмір цієї виплати мав становити близько 3000 гривень на особу й призначався для підтримки населення під час виходу з коронакризи. Однак до етапу реалізації справа не дійшла.