Верховна рада прийняла важливий законопроект про захист добровольців

Верховна Рада України прийняла законопроект №2045-1. Він передбачає надання українським добровольцям статусу учасника бойових дій. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Депутати пояснюють, що з початку війни, частина добровольців, котрі боронили нашу державу в різні етапи війни, не визнавалися учасниками бойових дій. Відповідно, вони не могли отримувати заслужені пільги.

За 4 роки парламент минулого скликання так і не зміг прийняти такий важливий законопроект. Нам вдалося. Відтепер добровольці зможуть безчергово отримати у місцевих органах влади житло, земельні ділянки, матимуть знижки на комунальні послуги і проїзд у громадському транспорті. Я вважаю, це спільна наша перемога“, — заявив народний депутат від Рівненщини Дмитро Соломчук.

Молоді підприємці створили перший у світі рюкзак з екраном

Окрім цього, вчора було прийнято вцілому законопроект №2233, який унеможливить підвищення цін на комунальні послуги в осінньо-зимовий період.

Він передбачає заборону продажу або постачання енергії, що імпортується з Росії, за двосторонніми договорами та на внутрішньодобовому ринку. Окрім цього, відбудеться врегулювання механізму купівлі електроенергії за “зеленим” тарифом, а це дозволить запобігти неконтрольованому зростанню цін на електроенергію і забезпечити стабільше теплопостачання в опалювальний період.

https://www.facebook.com/d.solomchuk/posts/165000151561159

Читайте також: Hyundai запустив колону з вантажівок без водіїв

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *