“Видобуток бурштину буде легалізовано”: нардепи назвали коли це відбудеться

Вчора відбулося засідання робочої групи Комітету з питань екологічної політики та природокористування. Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

17 вересня 2019 р. у Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування відбулася зустріч щодо законодавчого врегулювання видобутку бурштину.

У зустрічі взяли участь народні депутати України, керівники і власники видобувних підприємств та представники громадськості.

В ході засідання, більшість учасників зійшлися на думці, яку озвучив депутат від партії “Слуга Народу” Дмитро Соломчук — “Видобуток бурштину має бути легалізованим. Але, проводитися він повинен, тільки за технологіями, які не шкодять природі“.

Нардепи з Рівненщини не визнають вибори у Криму

https://www.facebook.com/solomchuk.dmytro/videos/2365554676994826/

Особливу увагу під час засідання звернули на помпи, які зараз масово використовуються на Рівненщині та Волині. Вони мають особливо негативний вплив на екологію і навколишнє середовище. “Беріть помпи, переробляйте на міні-трактора і займайтеся сільським господарством” — порадив “старателям” Дмитро Соломчук. 

Також, нардеп підсумував основні тези засідання на своїй сторінці у Фейсбук:

– так, видобуток бурштину давно потрібно було легалізувати;

– ні, він не має відбуватися за допомогою помп, які нищать природу. Помпи можуть знадобитися для обробки родючої української землі, а не її псування. Це будуть чудові мотори для тракторців;

– так, після легалізації мають виграти усі: бюджети різних рівнів, місцеві мешканці і поліські ліси;

– і так, завдання стоїть — вирішити питання вже цього року!

Читайте також: В “Укрзалізниці” показали оновлені плацкартні вагони (фото)

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *