За комунальні послуги будемо платити по-новому

Відповідно до нової редакції закону “Про житлово-комунальні послуги” українці будуть платити абонентську плату за комунальні послугами навіть якщо вони ними навіть не користуються, повідомляє “Інвестор”

Вже з 10 червня для українців можуть вступити в дію нові тарифи, відповідно до яких кожен користувач має платити абонентську плату на кожен вид послуги. Введення абонентської плати є одним із зобов’язань перед МВФ.

Український аграрний сектор притягує все більше інвестицій

Так, що ж очікувати українцям? Екперти зазначають, абонплата стосуватиметься кожної послуги окремо: постачання гарячої води, постачання холодної води та постачання теплової енергії, а також ведеться мова про абонплату за газ та навіть електроенергію. 

“Орієнтовна вартість абонплати за тепло на сьогоднішній день складає близько 30 грн для кожної квартири. Абонплата на воду – 15-20 грн. Примітно, що розмір абонплати не буде залежати від кількості прописаних в квартирі та від метражу, бо сама по собі абонплата – це всього лише плата за підключення до системи і не більше того. Тобто мешканці однокімнатної і трикімнатної квартир будуть платити однакову абонплату”,

– аналітик Асоціації міст України Олег Гарник.

Проте, експерти повідомляють, що наприклад абонентська плата за користування газом може скласти в залежності чи використовується він для опалення, від 12 до понад 100 гривень. Водночас при цьому планується знизити його вартість на близько 13-15%.

Україна в десятці країн, що найбільше витрачають на продукти

Що ж стосується централізованого опалення то абонентська плата може скласти близько 100 гривень і сплачуватиметься вона цілий рік, а не тільки в опалювальний сезон. При цьому вартість опалення взимку може знизитись, оскільки сума на утримання мережі буде виплачуватись впродовж всього року.

Транспортний коридор Одеса — Варна: справа найближчих років

Поки, що ці обрахунки виглядають ще досить сирими та недоопрацьованими, проте зрозуміло одне – користувачам варто готуватись, що абонентська плата буде встановлена. Однак, відповіді на те, чи потрібно платити абонентську плату за послугу якої ти не викоритосвуєш, поки, що урядовці не надають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *