Українські швеї можуть забезпечити країну під час карантину

Пандемія коронавірусу в Україні може нести не лише втрати і ризики, а й можливості.

Нині в Україну великими партіями у десятки і сотні тисяч одиниць завозяться: захисні костюми, макси, распіратори та інші засоби захисту. Така потреба виникла не лише в нас, а й в усьому світі. Через високий рівень ажіотажу керівництво держав одні поперед іншими перекуповують необхідні товари.

Вдало мобілізувавши наш потенціал, ми можемо за 5-6 днів забезпечити Україну усім необхідним і працювати на експорт. На сьогодні що в Чернівцях, Хмельницькому чи Одесі маємо сотні швейних цехів. Велика їх кількість і в інших обласних центрах.

В найближчі дні уряд має здійснити наступне:

  • затвердити єдине лекало для виготовлення засобів захисту;
  • вантажними літаками розвезти єдину тканину в обласні центри;
  • розмістити державні замовлення у швейних цехах.

Таку ініціативу підтримають сотні підприємців. Для них це буде шансом розвиватися, а українці отримають усі необхідні засоби захисту. З українськими потужностями за тиждень наші швейні цехи забезпечать усі потреби. Підприємці виготовлятимуть однаковий товар однакової якості.

Після того, як українці будуть повністю забезпечені засобами захисту, можна розробляти механізми експорту їх в інші країни. Так реалізується наш експортний потенціал і збільшаться надходження до бюджету. Така можливість є і у виробників антисептиків. Маючи сильне сільське господарство і спиртову галузь антисептиками ми можемо засипати пів Європи.

Для цього оперативно потрібно узгодити дії держави і підприємців. Це завдання нинішнього Кабінету Міністрів.

Дмитро Соломчук – народний депутат від Рівненщини, фракція “Слуга Народу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *