Аналітики енергоринку прогнозують ріст цін на бензин

Український ринок палива вкрай залежить від зовнішніх чинників, оскільки більшість пального в нас імпортується. Не менш важливими чинникими є стабільна економічна ситуація в країні, тобто курс гривні до долара. Екперти прогнозують, що бензин зросте в ціні в до кінця року, повідомляє “Інвестор”.

Як прогнозує аналітик Concorde Capital Дмитро Хорошун в Україні  до кінця року подорожчає бензин марки А-95 подорожчає на 60 коп./л. При цьому аналітик, зауважує, що прогноз буде актуальним лише за умови  курсу долара і вартості нафти марки Brent у межах 78 доларів за барель. 

Антиєвропейська змова: Росія і Угорщина хочуть добудовувати «Турецький потік»

Купити валюту онлайн стане можливо вже в наступному році 

Дмитро Хорошун звертає увагу на те, що 

“Якщо нафта Brent закріпиться на рівні 78 дол/бар., що вище приблизно на 2%, ніж у травні-червні, а гривня залишиться на рівні 28,2, бензин і ДТ можуть подорожчати ще на 60 коп./л, з 31,4 до 32 грн/л для А-95 і 29,7 грн/л для ДТ”.

Незвичайний експорт: Грузія планує заробляти на продажі коноплі

Український хенд-мейд модно і прибутково (відео)

Ціноутворення на нафту зараз залежить здебільшого від  бажання одного з найбільших  експортерів Саудівської Аравії утримати ціну на рівні 70-80 дол. / бар. Ще одним фактором який впливає на ціни це є нестабільність на фінансових ринках в зв’язку із торговельними війнами які розпочали США. 

В тому випадку, якщо нафта Brent не перевищить 80 дол/бар. ціни на паливо в УКраїні не повинні бути вищими за 32 грн/л для А-95 і 29,7 грн/л для ДТ. Проте, в нас є своя особливість/, а саме ціна залежиьть від курсу гривні до долара, якщо курс зміниться то зміна цін на пальне стане неминучою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *