Британці створили найшвидший у світі електричний літак (фото)

Британська компанія Rolls-Royce створила електричний літак, здатний побити рекорд швидкості серед літальних апаратів з електродвигунами. Сьогодні вперше цей швидкісний літак був продемонстрований публіці. Новинка отримала назву ionBird і була представлена ​​в аеропорту під назвою Глостершир, який розташований на заході Англії. За словами представників компанії, електричний літак зможе побити рекорд швидкості польоту вже в другому кварталі 2020 року.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Про особливості літака ionBird було розказано в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті Rolls-Royce. Відразу варто згадати, що розробка літального апарату велася в рамках програми ACCEL з розвитку електричної авіації і фінансувалася владою Великобританії. У розробці літака компанії Rolls-Royce допомагали виробник електродвигунів YASA, розробник енергоефективних акумуляторів Electroflight і співробітники Аерокосмічного дослідного інституту.

Якщо вірити представникам компанії, пропелери літака будуть приводитися в рух трьома електродвигунами YASA 750R, сумарна потужність яких становить понад 500 кінських сил. Вони будуть харчуватися від акумулятора з рекордною для електричних літаків місткістю, але точні цифри поки тримаються в секреті. Зате відомо, що джерело енергії буде оснащене системою охолодження і буде складатися з 6 тис частин. Одного заряду акумуляторів повинно вистачити на подолання 320 кілометрів шляху. Насправді це досить пристойний показник, який близький до запасу ходу електричних автомобілів Tesla.

Сучасний бізнес: чоловік з Маріуполя створив власну мережу електрозаправок

Як і говорилося вище, літак ionBird спробує побити рекорд швидкості польоту в проміжку між квітнем і червнем 2020 року. Очікується, що літак зробить чотири польоти на відстань близько трьох кілометрів. Вивчивши дані, зібрані протягом цих випробувань експерти зможуть виявити максимальну швидкість польоту електричного літака. Творці літального апарату сподіваються, що він зможе досягти швидкості в 480 кілометрів на годину.

Нагадаємо, що актуальний на сьогодні рекорд швидкості серед електричних літаків в 2017 році поставив апарат Siemens Extra 330LE. Він успішно злетів з аеродрому в Німеччині і завдяки великому досвіду пілота Уолтера Екстра, пролетів 3 кілометри. В ході польоту йому вдалося розвинути швидкість, рівну 337,5 кілометрів на годину.

З огляду на характеристики літака Rolls-Royce, сумнівів в тому, що він зможе побити встановлений рекорд, практично немає. На даний момент. виробник працює над усуненням будь яких ризиків, які б могли завадити розвитку необхідних 480 кілометрів на годину.

Читайте також: В Україні збираються звільнити від податків на зарплату молодь до 27 років

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *