Це фантастика! Відео того, як в 2019 році прокладають нову залізницю

В сучасному світі кількість легкових машин і інших транспортних засобів збільшується з кожним роком. Це спричиняє виникнення проблем, пов’язаних з пропускною спроможністю існуючих доріг і магістралей. Особливо гостро ці проблеми відчуваються в країнах, наприклад, в Китаї, де темпи розвитку промисловості і зростання добробуту населення перевищують темпи зростання транспортної інфраструктури. Про це розповідає “Інвестор-ЮА”.

Однією з важливих складових цієї інфраструктури є мости, віадуки та розв’язки, які раніше будувалися в основному з використанням ручної праці за допомогою важкої будівельної техніки. Але зараз такий стан справ навряд чи кого може влаштувати і для будівництва мостів використовують величезні спеціалізовані машини, про одну з яких ми і розповімо.

Машина, про яку зараз піде мова, має назву SLJ900 / 32 Segmental Bridge Launching Machine, і вона призначена для зведення найдовших мостів, що складаються з великої кількості прольотів. На плечі цієї машини перекладена велика частина роботи по переміщенню, установці і закріплення готових сегментів полотна моста на заздалегідь встановлені опори. Слід зазначити, що будівництво моста за допомогою такої машини ще вимагає ручної праці, але її кількість і тяжкість незрівнянно менша в порівнянні з технологіями, які використовувалися раніше.

Якими банками користуються найбагатші українці — список НБУ

Машина SLJ900 / 32, довжина якої становить близько 90 метрів, ширина — 7.4 метра , висота — 9 метрів і вага — близько 580 тонн, здатна за весь час “її життя” укласти 700-750 прольотів, хоча більш ніж 40 відсоткам примірників таких машин вдавалося укласти і 1000 прольотів, вага кожного з яких становить від 800 до 950 тонн.

Згідно з інформацією від видання “Bridge Design & Engineering”, такі машини за останні роки набули широкого поширення не тільки в Китаї, але і по всьому світу. Але перші з таких машин створювалися унікальними, орієнтованими на будівництво конкретної споруди.

Читайте також: The Economist пояснили, чому долар повинен коштувати 9,93 грн

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *