Де в Європі жити дорого: Євростат оприлюднив дані про ціни в різних країнах ЄС

Євростат опублікува нові дані згідно з якими визначили найдорожчі та найдешевші для життя країни Євросоюзу. Таким чином найдорожчою країною визнано Данію, а найдешевшою Болгарію, повідомляє “Інвестор”.

В ЄС визначили найдорожчі країни для життя. Першу сходинку займає Данія, де рівень цін на 41,5 відсотка вищий за середньоєвропейський. Особливо різницю в цінах відчутно для гостей країни, оскільки продукти харчування, як і страви в кафе та ресторанах та проживання в готелях коштують вдвічі більше ніж в середньому по ЄС.

Іноземні гроші українського виробництва: монетний двір працюватиме із закордонними замовниками

Іншими “дорогими” країнами ЄС є Люксембург (рівень цін на 27 відсотків вищий за середній в ЄС), Швеція (на 25), Ірландія (на 25), Фінляндіія (на 22). Третю групу країн із високими цінами є  Нідерланди та Бельгія (на 12 і 11 відсотків відповідно), а також Франція та Австрія – на дев’ять та вісім відсотків.

Золоті дороги: в автодорі назвали суму для ремонту усіх доріг в Україні

Німеччина має ціни набагато менші ніж в попередніх країн, проте в 2017 році були на п’ять відсотків вищими, ніж в середньому в 28 країнах-членах ЄС.  У Німеччині є порівняно дешевими є алкоголь та тютюнові вироби (96 відсотків від середньоєвропейського рівня). 

Прикладіть палець і заплатіть: ПриватБанк запустив нову технологію

Однак, найбільш заплатити за споживчі товари доведеться в європейських країнах, що не належать до ЄС. Так в Ісландії ціни вищі на 66 відсотків ніж в середньому в Євросоюзі, а в Швейцарії та Норвегії на  59 і 43 відсотки відповідно.

Найдешевшими країнами є ті, що найпізніше приєднались до ЄС. Найменші ціни в усій організації демонструє Болгарія, де споживач за придбання  товарів та послуг повинен сплатити приблизно половину від середньоєвропейського рівня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *