Електомобілям – так: в Україні планують облаштувати зарядні станції на всіх АЗС

Однією із головних причин низької популярності електрокарів в нашій країні була нерозвинена інфраструкту. Проте, профільне міністерство планує здійснити облаштувати зарядними станціями усі АЗС, та крім того стоянки і навіть громадські місця, повідомляє “Інвестор”.

Незважаючи на зняття митного обмеження електромобілі все ще не є особливо популярними через те, що їх зазвичай використовують переважно у великих містах, через обмежену кількість зарядних станцій. Цю ситуацію планують виправити в Мінінфраструктури.  Планується на обов’язкових умовах облаштування електрозарядними пристроями усіх АЗС, гаражів та автостоянок. Крім того по можливості такі  зарядні пристрою хочуть розмістити біля ТРЦ, супермаркетів та житлових будинків.

«Колія» в Європу: з Мукачевого буде курсувати потяг до Будапешту

Як зазначає заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе:

“Зараз ще електричних машин в Україні не дуже багато, але їх кількість буде збільшуватися в геометричній прогресії. В Європі кількість електрокарів за минулий рік зросла більш ніж на 50%. Нам треба дивитися та думати наперед”.

В теперішніх номативних документах ( ДБН В.2.3.-15:2007 “Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів”) взагалі відсутні вимоги щодо можливості облаштування у гаражах та на автостоянках машиномісць із зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Молоко як елітний напій: в Україні виросли ціни на молочні продукти

Таким чином міністерство напрацювало нові нормативні документи для тго, щоб оновити законодавчу базу до сучасних потреб. В проекті оновленого ДБН щодо автостоянок зазначено про необхідність  обов’язкового облаштування електричними зарядними пристроями 5% машиномісць у громадських гаражах та автостоянках.

Поки, що  нова норма ще обговорюється, а власники автомобілів та всі зацікавлені можуть надавати свої пропозиції. В міністерстві повідомляють, що за їхньою ідеєю до 2030 року усі 100% машиномісць на автостоянках вже будуть оснащені електрозарядками. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *