Контрабанда на мільйон: викрили спробу переправити за кордон майже тону бурштину

В світі бурштин є одним із популярних дорогоцінних каменів, атакож застосовується в інших сферах оздоблення. Закордоном промисловий видобуток сонячного каміння і подальша його обробка це досить прибутковий бізнес. Однак, в Україні через відсутність унормування ця сфера є незаконною, що однак не зупиняє бажаючих отримати прибуток. В основному бурштин з України намагаються переправити в країни ЄС. Нещодавно працівники СБУ викрили чергову нелегальну партію вартістю в майже мільйон доларів, повідомляє “Інвестор”.

Схеми на митниці по переправленню бурштину за кордон постійно з’являються в ЗМІ. Зазвичай контрабандисти залучаються підтримкою працівників митниці і намагаються переправити максимально велику партію.

Поїзди пенсійного віку: середній вік локомотивів становить близько 40 років

Бізнес-план: б’юті-бари — як заробляти на красі

Одна з таких схем була викрита працівниками СБУ на пункті пропуску  в Європейський союз “Лужанка”. Контрабанду знайшли в мікроавтобусі місцевого мешканця. За інформацією СБУ партія була в понад одну тонну, та була  розфасована по дорожнім сумкам, які знаходились у вантажному відсіку авто.

Жмеринські Королівські креветки: унікальне підприємство запрацює на Вінниччині (фото)

Сервіс Alarica : український стартап, що працює з компаніми з 15 країн світу

Слідчі встановили, що для того, щоб авто безперешкодно пройшло контроль відповідав один з митників на пункті пропуску. За попередніми оцінками вартість цієї партії контрабандного бурштину складає 1 мільйон доларів.

Причетних до контрабанди затримано. Слідчі зараз визначають можливих спільників та причетних осіб до даного злочину. Однак варто зауважити, що проблема не буде вирішена доки держава на законодавчому рівні не унормує процес видобутку та продажу бурштину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *