Кури проти сміття: як в Франції вирішили питання харчових відходів

Місто Кольмар в Франції знаходиться в регіоні Ельзас та славиться своїми виноградниками. Тут проживає понад 60 тис. жителів, а багатьом туристам воно відоме завдяки Ельзаському фестивалю вин. Проте місто славиться ще й тим, що тут вигадали, як вирішити проблему харчових відходів, повідомляє “Інвестор”

Ціни виросли: в Україні чергове здорожчання сільгосппродукції

Мерія міста ось уже понад три роки проводить експеримент суть якого полягає у тому, що кожен житель Кольмара може отримати від міста принаймні двох курочок безкоштовно. Саме кури і мають перероблювати харчові відходи.

Високі ціни — низька якість: в Україні мають зрости ціни на проїзд в громадському транспорті

Більшість жителів підтримують ініціативу і вважають, що таким чином можна навчити дітей, що яйця беруться не в супермаркетах. Один із жителів міста Матьє Лоран зазначає, що минулого року ві взяв пару курочок, а вже зараз має їх 8 і дуже задоволений.

Однією із умов для того, щоб отримати курочок є та, що можна взяти мінімум пару та добре до них ставитись. Представник мерії Лоран Отт поввідомляє, що таке рішення для боротьби з відходами вже себе виправдало.

“Одна людина за добу створює приблизно 150 гр. харчових відходів в той же час одна курка може з’їсти близько 300 грам. Таким чином завдяки курам ми повністю позбавимось харчових відходів”.

На сьогодні мерія Кольмара роздала вже 1600 птахів. Також інші невеликі міста Франції замислились над цією ідеєю органічної переробки сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *