McDonald’s проти: американська компанія судитиметься з українсько через попкорн

Американська корпорація, яка є власницею найбільшої у світі мережі закладів швидкого харчування, позивається до української компанії “Асканія-Трейдинг”. Від української компанії вимагають заборонити випускати їхню продукцію під брендами Mc’Corn і McCorn, повідомляє “Інвестор”.

Конфлікт двох компанії розпочався через префікс  “Mc” в назві української торгової марки. McDonald’s в свою чергу дуже прискіпливо слідкує за тим аби інші компанії не використовували будь-якої символіки котра б асоціювалася із американським фастфудом.

Зустріч G20: які будуть наслідки для світової економіки

У “Асканія-Трейдинг” наголошують на тому, що Mc’Corn – їхній власний бренд та мають документальне підтвердження цього. Крім того вони наголошують, що ніяким чином не намагаються використати для своєї продукції символіку американського бренду. Під такою назвою українська фірма спільно з данською Popz Holding LLC випускає попкорн для мікрохвильовий печей.

Компанія з Вінничини почала виробляти унікальні рослинні напої

Юристи відзначають, що такі дії від McDonald’s є не зрозумілими і шанси для виграшу у них вкрай малі. Адвокат, керуючий партнер Suprema Lex Віктор Мороз зазначає, що справді Mc’Corn і MacCorn схожі на McDonald’s. Проте,  за такою логікою McDonald’s може намагатися заборонити і MacBook від Apple.

Перемога «жовтих жилетів»: Уряд франції відмовився від підвищення цін на пальне

Одним із аргументів на користь української фірми є те, що свідоцтва на Mc’Corn і MacCorn були видані в Україні ще 10 років тому. Сам же судовий процес триває кілька місяців. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *