Нардеп Іванісов вимагає розслідування розкрадання 100 млн на митниці

На своїй сторінці у фейсбук рівненський нардеп Роман Іванісов розповів, що минулого тижня стало відомо про викриття посадовців Поліської митниці на організації корупційної схеми.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

За словами нардепа, тамтешні митники розмитнювали транспортні засоби за заниженою вартістю. Цим вони завдали збитків державі на понад 100 млн грн. Служба безпеки України відреагувала на цей випадок і провела обшуки на митниці та у будинках підозрюваних. У ході слідчих дій правоохоронці вилучили документацію, автомобільні номери та комп‘ютерну техніку.

Нардеп зазначив, що з того часу жодної реакції від керівництва Поліської митниці чи топпосадовців Рівненщини не було.

Коментар: “Як з’ясувалося, вони розмитнювали автомобілі за заниженою вартістю, чим завдали збитків державі на суму понад 100 млн грн. СБУ провела обшуки на митних постах, у домівках фігурантів справи та вилучила господарську документацію, номерні знаки, комп‘ютерну техніку. Сьогодні – середа, але жодної реакції ані від начальника Поліської митниці, ані від найвищих посадових осіб у Рівненській області немає“, – повідомив нардеп.

https://www.facebook.com/sluganarodu.ivanisov.153/posts/965075870638206

Іванісов розповідає, що на початку місяця схожа ситуація була на Галицькій митниці. За словами народного обранця, на ній теж була організована корупційна схема з ввезення автомобілів на територію України. У цьому випадку сума збитків державі також наблизилася до 100 млн грн.

Коментар: “На початку вересня, було повідомлено про аналогічну ситуацію на Галицькій митниці. Там також було організовано корупційну схему з ввезення автомобілів в Україну, і сума збитків державі внаслідок такої діяльності митників також наблизилася до 100 млн грн“, – розповів депутат.

Іванісов наголосив, що після гучної колегії Держмитслужби, коли звільнили майже половину керівників українських митниць, Сергія Панчука призначили начальником Поліської митниці. У 2019 році на Рівненській митниці тривали слідчі дії та обшуки як Службою Безпеки України, так і Державним бюро розслідувань у рамках багатьох кримінальних проваджень. У цей час Сергій Панчук обіймав посаду першого заступника начальника Рівненської митниці. Проте, конкурс не переоголосили, і Сергій Панчук успішно очолив нову Поліську митницю.

Також, народний депутат додав, що нещодавно отримав звернення від громадської організації, в якій люди повідомляють про численні факти можливих корупційних вчинків начальником Галицької митниці Володимиром Цабаком. 

Нардеп повідомив, що готує депутатське звернення до Національного Антикорупційного Бюро України щодо випадків на регіональних митницях. А також пообіцяв виносити ці питання на розгляд Комітету з питань антикорупційної політики Верховної Ради.

Читайте також: Генштаб повідомив про скорочення ЗСУ на 20 тисяч

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *