“Лікувальний імпорт”: найбільше медикаментів Україна купує в Німеччині

За 11 місяців цього року Україна імпортувала ліків  на 1 млрд 372 млн доларів. Найбільшим постачальником медичних препаратів стала Німеччина, повідомляє “Інвестор”.

Український фармацефтичний ринок, ринок значною мірою потребує імпортної продукції. Минулого року трійкою країн-лідерів в яких найбільше купували ліків стали – Німеччина, Індія та Франція.

Єврокомісія фінансуватиме професійно-технічну освіту в Україні

За 11 місяців поточного року Україна імпортувала ліків на 1 млрд 372 млн доларів. При цьому з Німеччини до України ввезли медикаментів на 274 млн доларів.

ПриватБанк заробив у минулому році 9 мільярдів гривень

Індія з показником в 128 млн доларів є другою за масштабом покупок ліків. Франція ж займає третє місце, і суму в  121 млн доларів.

В Україні розпочали реєстрацію першого продукту із географічним зазначанням

Однак, ми не тільки купували, але і продавали на зовнішні ринки продукцію власного виробництва. Так, на експорт з початку року Україною було відправлено ліків на 161 млн доларів

Водночас, МОЗ заявило, що не радить українцям купувати ліки в інтернеті, через те, що ця сфера не має належного державного регулювання. Через це  у 99% випадків — це фальсифікат або контрабанда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *