Росія офіційно “захопила” українські родовища в Криму

Росія спеціальним законом скасувала дію українських ліцензій на користання надрами в анексованому Криму. Крім того, вводиться новий порядок реєстрації уніфікований до російського законодавства, повідомляє “Інвестор”.

Відтепер право користування ділянками надр, що розташовані в Чорному і Азовському морях, буде надаватися за рішенням уряду РФ, прийнятому за результатами аукціону. У законі зазначено, що всі українські ліцензії, видані до анексії Криму в 2014 році, вважаються недійсними. 

Дорога реформа: ЄС надасть для України майже 16 мільйонів євро

Як зазначається в офіційному повідомленні з цього приводу яке цитує ТАСС:

“Тепер уряд РФ буде приймати рішення про проведення аукціонів щодо кожної ділянки надр на шельфі Азовського й Чорного морів, про визначення порядку та умов їх проведення, а також про склад та порядок роботи аукціонних комісій”.

Зазначимо, що Україна відносно захоплених надр в Криму веде судову боротьбу із Росією в міжнародних судах. Крім того відзначимо, що російська влада окупованого Криму продала за 1,5 мільярда рублів (близько 620 мільйонів гривень) акції санаторіїв “Місхор”, “Дюльбер” і “Ай-Петрі”, які перебували в державній власності України.

Удар по рублю: російська національна валюта продовжує падати на тлі санкцій від США

У цій ситуації єдиним рішенням на якому наголошують міжнародні фахівці для України є документування таких дій і відповідні судові позови. Крім того, це може стати приводом для заклику до міжнародної спільноти про суворіші санкції для Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *