Учасники акції “Безсмертний полк” напали на українців з бейсбольними битами

Вчора учасники акції “Безсмертний полк”, яка відбулася у м. Лісабон (столиця Португалії) напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА” з посиланням на пост голови Спілки українців у Португалії (СУП) Павла Садохи у Facebook.

Акцію “Безсмертний полк” організували російське посольство і комуністична партія Португалії.

Представники української громади у Португалії вийшли на вулиці Лісабону з плакатами проти сталінських репресій, а також з плакатами проти нинішньої російської агресії проти України.

Незважаючи на попередження Спілки українців у Португалії, на листи посла України в Португалії Інни Огнівець до муніципальної ради Лісабону, незважаючи на зустрічі минулого року президента СКУ Євгена Чолія з Вищим комісаром з питань міграції Педром Калядо та депутатами Португальського парламенту, цього року російське посольство, комуністична партія Португалії і супутні організації лівого спрямування знову провели пропагандистську акцію “Безсмертний полк” у Лісабоні”, — написав Садоха.

Супрун розповіла коли розпочнеться новий етап реформування МОЗ

Українська діаспора вийшла на мирну акцію протесту, щоб звернути увагу на жертв сталінського терору.

Представники української громади в Португалії, дізнавшись із соціальних мереж про заплановану акцію, також взяли участь у ній, але з плакатами та гаслами, які показують справжню роль Сталіна у розв’язанні Другої світової війни і численних жертв сталінського терору та щодо теперішньої московсько-української війни”, — заявив голова Спілки українців у Португалії.

За словами учасників української акції проти них була застосована фізична агресія. Були завдані матеріальні збитки та нанесені фізичні пошкодження представникам України.

З боку організаторів “Безсмертного полку” відбулася агресія проти українців. Були вирвані плакати, вирваний та розбитий телефон однієї українки та після акції був вчинений напад на автомобіль одного активіста української громади, якому на очах його однорічного онука розбили фару в автомобілі і він отримав декілька ударів бейсбольною битою по тілу”, — повідомив Павло Садоха

Читайте також: Сьогодні в Брюсселі представили перші кроки президента Зеленського
У МінТОТ розповіли що буде з українцями, які отримають праспорти РФ
У Чехії відбувся суд над готелем за його проукраїнську позицію

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *