Угода на три мільйони: Турбоатом виходить на міжнародні ринки

В Харкові вже в десяте  пройшов Міжнародний економічний форум “Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи”. Но форумі вже традиційно відбуваються зустрічі як представників міжнародних урядів так і закордонних компаній з українськими колегами. У ході форуму компанії, також підписують взаємовигідні договори. Так, у ході форуму вигідні контракти на близько трьох мільтйонів доларів заключила українська компанія “Турбоатом”, повідомляє “Інвестор”.

Українська компанія “Турбоатом” є однийм з найбільших в усьому світі турбінобудівних підприємств. Однією з найбільших переваг компаніє є та, що на підприємстві здійснюється повний цикл виробництва. А саме – проектування, виготовлення, постачання, налагодження та фірмове обслуговування турбінного устаткування для всіх типів електростанцій.

Позначені Нобелем: визначили лауреатів з економіки в 2018 році

Чи зможуть закордонні інвестиції повернути трудових мігрантів в Україну?

Головною спеціалізацією компанії є виробництво  парових турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій. Для закордонних компаній українські партнери є вигідними, бо забезпечують належну якість за меншу ціну чим у конкурентів.

США тисне на російських олігархів: активи Дерипаски заморожені

Життя в борг: близько половини бюджету Україна має віддати за кредити

Таким чином, “Турбоатом” підписав меморандум з німецькою компанією Siemens про спільну участь у  модернізації парових турбін для тепло- та атомних електростанцій. Сума контракту близько 2 млрд гривень. Зазначимо, що німецька компанія є одним із лідерів по виробництву турбін, однак нещодавно понесла репутаційні втрати в зв’язку з тим, що їхнє обладнання було поставлено в окупований Крим.

Проте, не лише з німецькою компанією був підписаний контракт. Також, було оголошено  про співпрацю з китайською компанією Dongfang Electric Machinery щодо спільного виготовлення енергетичного обладнання для тепло-, гідро-, атомних електростанцій і на суму 1,68 млн грн.

Крім, “Турбоатому” організатори заявляють, що угоди підписали ще ряд українських компаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *