Українська переможниця Євробачення пропагуватиме відновлювальну енергетику

“Чиста” енергетика стає світовим трендом і поступово з аутсайдера перетворюється в повноцінний напрямок та бізнес, що не шкодить довкіллю. Українська співачка Руслана, яка є переможцем Євробачення стане глобальним амбасадором відновлювальної енергетики у світі. Вона сприятиме популяризації цього напрямку та освітнім програмам серед населення, повідомляє “Інвестор”.

Руслану обрали амбасадором на всесвітньому саміті WindEnergy Hamburg 2018. Відповідний сертифікат вона отримала від секретаря Всесвітньої вітроенергетичної асоціації та члена виконавчого комітету платформи Global 100% RE Стефана Гсаенера.

Наступ на «євробляхерів»: Україна отримала доступ до автомобільної бази Литви

Чемпіони та лузери: в ЄС рівень безробіття знизився але не у всіх (інфографіка)

WindEnergy це найбільша профільна конференція і виставка з вітрової енергетики. Участь у конференції беруть представники із понад сотні країн, а їхня загальна кількість близько 35 тисяч учасників. WindEnergy є майданчиком для зв’язку між інноваторами та інвесторами, котрі готові вкладати кошти в цю галузь.

Гра в одні ворота: Австрія підтримує будівництво Північного потоку — 2

Чехія спрощує своє законодавство, щоб залучити більше працівників з України

Свою місію як глобального амбасадора Руслана визначила так:

“Я вирішила стати тією переможницею Євробачення і тим музикантом, хто закличе світ переходити на 100% відновлюваної енергії. Вперше від України зі сцени, до якої була прикута увага всієї Європи і світу, прозвучала ця важлива тема. Кожен із нас може допомогти світу стати чистим. Чиста енергія сонця і вітру належить кожній людині, вона вільна і мирна, вона веде нас у майбутнє без воєн і екологічних катастроф!”.

Співачка підкреслила, що робитиме все можливе для популяризації цього напрямку енергетики, а її кінцева мета: аби людство перейшло на 100% використання відновлювальної енергії.

Зазначимо, що “чиста” енергетика активно розвивається, хоч і не становить поки, що значної частки у світі. За даними 2013 вона займала 21% із світового споживання. Однак в 2017 році в Європі за кількістю виробленої енергії відновлювальні джерела обігнали вугільні електростанції. Світові плани з 2018 по 2020 рік довести частку зеленої енергетики до 40% від загального споживання. В той же час в Україні заплановано до 2030 року підняти рівень відновлювальних джерел з 4% до 25%.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *