Український «План перемоги» містить 5 пунктів – Зеленський

План перемоги України, який президент України Володимир Зеленський має намір представити президенту США Джо Байдену, містить 4 основних пункти й один, який буде «потрібен після війни».

Про це розповів Володимир Зеленський в інтерв’ю американському журналісту CNN Фаріду Закарії.

Зеленський підтвердив, що говоритиме із президентом США Джо Байденом про посилення позицій України перед другим Самітом миру, інакше російський лідер владімір путін не братиме в ньому участі.

«Так, я буду говорити з ним про те, як посилити нас перед мирним самітом, щоб бути в сильній позиції, тому що дипломатичні рішення або рішення, вони дієві, коли ти сильний, інакше путін навіть не братиме в ньому участь, не буде зацікавлений у тому, щоб зупинити війну», – сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що в нього є переможний план. Він також додав, що перемога для України означає «бути дуже сильними» та «готовими до сильної дипломатії».

«Я підготував декілька пунктів. Чотири з них – основні пункти. Плюс один, який нам потрібен після війни. Отже, я поділюся з Байденом. Мова про безпеку, мова про геополітичне місце України, мова про дуже сильну військову підтримку, яка має бути доступною для нас. І про те, що ми маємо вільно вирішувати, як використовувати ту чи іншу річ. Йдеться про рішення щодо економічної підтримки, але які, гадаю, будуть цікавими. Але я думаю, що це головне. Ми готові», – заявив президент.

Глава держави зазначив, що, якщо Байден оцінить і підтримає український План перемоги і якщо він та його команда «зможуть додати ще щось, що посилить нашу позицію, ми будемо готові».