В команді Зеленського розповіли коли буде знято депутатську недоторканність

Член команди новообраного президента України Володимира Зеленського, експерт з антикорупційної політики та очільниця Ради громадського контролю при НАБУ Галина Янченко заявила, що критично важливо обмежити депутатську недоторканість нинішнім (VIII) скликанням Верховної Ради. За її словами, це якісно вплине на майбутній склад Ради. Про це повідомляє “Інвестор-ЮА”.

Я вважаю, що нарешті варто таки спростити (обмежити) депутатську недоторканність”, — заявила Янченко.

Вона пояснила, що обмеження депутатської недоторканності дозволяє вести негласні слідчі дії щодо депутатів, чим полегшує роботу правоохоронних органів з доказовою базою.

«Це одна частина. Друга частина полягає в тому, що ми розуміємо, чому велика частина людей хоче балотуватися у Верховну Раду — це просто є такий “щит” проти будь-яких розслідувань. Фактично у нас народні депутати – це “каста недоторканих”, які можуть робити абсолютно будь-що, вони можуть на вулиці вбити людину і далі ходити у Верховну Раду”, — прокоментувала Янченко.

У Чехії відбувся суд над готелем за його проукраїнську позицію

На її переконання, обмеження депутатської недоторканності дозволить знищити “касту недоторканих” і зменшить кількість людей, які балотуються до Верховної Ради виключно для своїх корисних мотивів.

Критично важливо було б ухвалити це рішення вже зараз, щоб воно вплинуло на майбутній склад парламенту”, – наголосила вона.

Зараз реально обговорюється у ВР прийняття цього законопроекту таким чином, щоб він почав діяти для наступного скликання. Це їхній інтерес — прийняти зараз для наступного скликання, для того, щоб Зеленський не встиг внести законопроект, який почав би працювати миттєво для цього скликання Верховної Ради», — додала експерт з антикорупційної політики.

В Україні офіційно знизили ціну на газ для населення
Супрун розповіла коли розпочнеться новий етап реформування МОЗ
“Списки вже сформовані”: стало відомо кому спершу видадуть російські паспорти

Хочете отримувати найважливіші новини одразу в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram канал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *