В світових рейтингах Украна погіршила результати

Рейтингування країн є недосконалим інструментом, однак фактично єдиним котрий показує реальні зміни в економічному житті на тлі інших держав. Відповідно до рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки Україна цьогоріч посіла 83 місце, повідомляє “Інвестор”.

Індекс глобальної конкурентноспроможності це дослідження котре заснував Всесвітній економічний форум. Вперше його провели ще в 1979 році. Дослідження засноване на відкритих статистичних даних та опитуванні керівників компаній. Дані для нього збирає ціла мережа партнерських організації всесвітнього форуму.
Результат пошуку зображень за запитом "індекс конкурентоспроможності"
Індекс глобальної конкурентоспроможності заснований на оцінці та порівнянні  113 змінних, які детально характеризують конкурентоспроможність країн світу, що знаходяться на різних рівнях економічного розвитку. Для країн, що розвиваються індекс практично є свого роду картою для реформ, оскільки показує які ділянки в роботі держави залишаються слабкими.
 
Таким чином цьогоріч Україна посіла 83 місце з 140 в рейтингу. Сусідами по рейтингу для нашої держави стали – Бутан і Таджикистан. 
 
За іншими показниками: Україна перебуває на 110 місці за рівнем державних інститутів, на 57 місці — за рівнем інфраструктури і на 77 — за рівнем адаптації технологій.  Однка це ще не все. Рівень охорони здоров’я також не в кращому стані. 

Дійсно тривожними є показники макроекономічної стабільності, тут Україна займає 131 сходинку. Причиною для цього є нестабільна національна валюта і потреба в кредитних коштах для підтримки фінансовою системи в країні. 

Лідерами цьогорічного рейтингу стали США, Сінгапур і Німеччина, на останніх місцях опинилися Гаїті, Ємен і Чад. 

Нагадаємо, що минулоріч Україна займала 81-е місце серед 137 країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *