Український коньяк – прощавай?

Відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС українські виробники мають відмовитись від використання в назвах своєї продукції брендів котрі зарезервовані за певними країнами ЄС. Як ідеться в угоді ЄС надає для українського бізнесу перехідний період у 10 років для унормування всіх питань. Таким чином з 2026 року українські коньяки мають виходити під новою назвою, повідомляє “Інвестор”.

Зовсім нещодавно виник скандал через те, що в документі від Мінагрополітики “Про затвердження правил виробництва коньяків України”. В цьому документі чітко прописані правила присвоєння зірочок коньякам та рівень спиртів вітчизняного виробництва, однак документ не згадує про те, що з 2026 року українські виробники коньяку мають змінити назву свого продукту відповідно до договору Про асоціацію з ЄС.

Українські мобільні оператори «вигадали» 13 місяць в році: справу розглядає Антимонопольний комітет

Контрабанда на мільйон: викрили спробу переправити за кордон майже тону бурштину

З цього випливає, що це умисна дія в основі якої є змова урядовців та найбільших виробників, оскільки на кону стоять величезні гроші. Для того, щоб дотриматись вимог потрібно змінити назву, або ж вигадати новий бренд і за перехідний період його гідно представити.

Поїзди пенсійного віку: середній вік локомотивів становить близько 40 років

Бізнес-план: б’юті-бари — як заробляти на красі

Така здавалось дрібниця може призвести до катастрофічних наслідків, оскільки може бути потрактована Брюселем, як спроба України ухилитись від поставлених умов.

Проте українські виробники коньяків заявляють, що не мають наміру іти на протстояння з європейськими нормами і вже ведуть роботу над створенням нової назви. Як зазначає у спільній заяві виробників  директор Одеського коньячного заводу Едуард Городецький:

“Ми, безумовно, готові виконати всі вимоги, які передбачені в рамках Угоди про асоціацію. Навіть (попри те, що) допускаємо, що для нас це загрожує можливим падінням прибутку. Розуміючи, що інтереси країни важливіші за інтереси бізнесу, ми будемо готові прийняти нову назву для коньяку, коли закінчиться термін перехідного періоду”.

Що ж схоже українські покупці не знайдуть на полицях продукт із знайомою назвою, однак такі дії є вкрай потрібними для співпраці з ЄС із роботою на європейських ринках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *