Ціни золота та срібла б’ють рекорди: експерти спрогнозували, чого чекати далі

Станом на вчора, 22 липня, ціна золота зросла до 1860 долара за тройську унцію, а вартість срібла – до 23 доларів. Ці показники стали найвищими для металів з 2011 та 2013 років відповідно.

Детальніше про це розповідає Інвестор-ЮА.

Деталі: Такі дані наводить MarketWatch із покликанням на результати торговельної сесії.

Ціна серпневих ф’ючерсів на золото на Товарній біржі Нью-Йорка Comex підскочила на 0,77%, або на 14,55 долара. Вона сягнула 1858,05 долара за тройську унцію.

Така вартість стала максимальною з 9 вересня 2011 року, коли дорогоційний метал рекордно подорожчав до 1855,75 доларів за тройську унцію.

Ф’ючерси на срібло зросли на 5,64% – до 22,773 долара за унцію. Попереднім рекордом була встановлена 19 вересня 2013 року вартість металу в 23,2 долара.

Основна причина такого стрімкого зростання вартості металів – ослаблення долара до євро. Нагадаємо, євро подорожчало до долара, досягнувши 1,154 долара за євро. Це стало найбільшим стрибком вартості з січня 2019 року.

Закономірність ринку полягає в тому, що слабший долар підтримує вартість золота. Саме таких умов метал стає дешевшим для інвесторів, які володіють іншою валютою.

Аналітик ANZ Даніель Хайнс говорить про велику ймовірність того, що процентні ставки залишаться низькими в майбутньому. В подальшому слабкий долар буде підтримувати цікавість інвесторів до золота.

Також не варто забувати про пандемію коронавірусу та її негативний вплив на світову економіку. Через нестабільність курсів валют і мінливу ситуацію на фондових ринках інвестори все частіше звертатимуться до золота, як безпечного активу.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Скільки інвестували в українські стартапи за півроку 2020 року?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *